Σεμινάριο: Βασικές Έννοιες Της Σύγχρονης Υπαρξιακής Ψυχοθεραπείας: Θεωρία και Πράξη

Το Κέντρο στήριξης και εξέλιξης ‘’Λόγος Ύπαρξης’’ σε συνεργασία με τον πολυχώρο Passport Art διοργανώνουν τη συνάντηση – σεμινάριο με τίτλο: ‘’Βασικές Έννοιες Της Σύγχρονης Υπαρξιακής Ψυχοθεραπείας: Θεωρία και Πράξη’’.

Η Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία όντας βαθιά επηρεασμένη από την υπαρξιακή φιλοσοφία του 20ου αιώνα και δίνοντας έμφαση στον ίδιο τον άνθρωπο, εξερευνά τις δυνατότητες του ενώ παράλληλα κατανοεί και αγκαλιάζει τους περιορισμούς του. Επί πρόσθετα, ανάγει την ελευθερία και την ευθύνη που απορρέει από αυτή ως μέγιστα αγαθά στοχεύοντας στην ψυχολογική ισορροπία και ευεξία μέσω της διερεύνησης, της κατανόησης και της αποδοχής. Η ίδια προσέγγιση μας καλεί να αναγνωρίσουμε το δικαίωμα και συνάμα την ευθύνη που έχουμε για προσωπική και εν τέλει κοινωνική φροντίδα.

Το σεμινάριο αποτελεί ιδανική γνωριμία με το υπαρξιακό μοντέλο ψυχοθεραπείας και απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές και επαγγελματίες ψυχικής υγείας, κοινωνικούς επιστήμονες, εκπαιδευτικούς και όσους ασχολούνται με ανθρωποκεντρικά επαγγέλματα ή διατηρούν προσωπικό ενδιαφέρον για θέματα ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας.

Βασικός εισηγητής και εκπαιδευτής θα είναι ο ψυχολόγος Διονύσιος Σουρέλης, επιστημονικά υπεύθυνος του κέντρου ‘Λόγος Ύπαρξης’ και υποψήφιος διδάκτωρ συμβουλευτικής ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας του πανεπιστημίου Middlesex, Λονδίνου. Ειδικός προσκεκλημένος ομιλητής θα είναι ο F. Jak Icoz, κλινικός ψυχολόγος, ακαδημαικός και διευθυντής της υπαρξιακής ακαδημίας Κωνσταντινουπόλεως.

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής:
Σάββατο 31 Οκτωβρίου, 2015 (11.00 – 16.00) και Κυριακή 1 Νοεμβρίου, 2015 (12.00-15.00).

Χώρος: Passport Art, Ανδρούτσου 151, Πειραιάς.

Γενική Είσοδος : 20 ευρώ ανά ημέρα και 30 ευρώ το διήμερο.
Ειδική τιμή για φοιτητές και ανέργους: 10 ευρώ ανά ημέρα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διάλεξη: Λόγος Ύπαρξης, τηλ. 210 4285650, info@dsourelis.gr

Για κρατήσεις θέσεων: Passport Art, τηλ. 210 4130153.