Σπούδασα ψυχολογία στην Μεγάλη Βρετανία (University of Essex, The Open University, Middlesex University) αποκτώντας τους τίτλους BSc (Honours) in Psychology (πτυχίο ψυχολογίας), MSc in Forensic Psychology and Criminology (μεταπτυχιακό στην δικαστική ψυχολογία και εγκληματολογία) και DCPsych in Counselling Psychology and Psychotherapy (διδακτορικό στην συμβουλευτική ψυχολογία και ψυχοθεραπεία) αντίστοιχα. Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης επαγγελματικής μου κατάρτισης έχω ολοκληρώσει πιστοποιημένη μετεκπαίδευση στα αντικείμενα της ψυχοπαθολογίας του βρέφους του παιδιού και του εφήβου και της διαχείρισης χωρισμού στο κέντρο συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και επιμόρφωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς επίσης στην παιδοψυχολογία – παιδοψυχιατρική, στην εκπαίδευση ενηλίκων και στο οικογενειακό δίκαιο για κοινωνικούς επιστήμονες στα προγράμματα ψυχικής και κοινοτικής υγείας (της επιτροπής ερευνών) του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Όσον αφορά την συνεχιζόμενη ψυχοθεραπευτική μου εκπαίδευση, έχω παρακολουθήσει τα πολυετή προγράμματα στην φαινομενολογική – υπαρξιακή ψυχοθεραπεία στο New School of Psychotherapy and Counselling του Λονδίνου, στην γνωσιακή αναλυτική ψυχοθεραπεία (CAT) στο Ινστιτούτο Γνωσιακής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας στην Αθήνα και στις εφαρμογές των ψυχοδυναμικών θεωριών του Carl Jung, στο Centre of Applied Jungian Studies του Γιοχάνεσμπουργκ.

Η θεραπευτική μου προσέγγιση είναι κατά βάση υπαρξιακή-φαινομενολογική, ωστόσο διατηρώ μια θετικά ανοιχτή στάση και σε άλλες ανθρωποκεντρικές, σχεσιακές, ψυχοδυναμικές και γνωσιακές κατευθύνσεις. Για αυτόν τον λόγο, ενημερώνομαι συνεχώς συμμετέχοντας με παρουσιάσεις και δημοσιεύσεις σε συνέδρια και επιστημονικά περιοδικά καθώς επίσης παρακολουθώ τακτικά μετεκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια διαφορετικών προσεγγίσεων κυρίως σε Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία.

Άξιες αναφοράς ήταν οι διδακτορικές σπουδές μου στην συμβουλευτική ψυχολογία και ψυχοθεραπεία, στο Πανεπιστήμιο Middlesex του Λονδίνου κατά τη διάρκεια των οποίων κέρδισα, το 2015, την υποτροφία «Hans W. Cohn Scholarship» από την εταιρεία υπαρξιακής ανάλυσης (Society of Existential Analysis). Το συγκεκριμένο διεθνών προδιαγραφών πρόγραμμα του οποίου υπεύθυνη ήταν η διεθνούς φήμης καθηγήτρια, φιλόσοφος και υπαρξιακή ψυχοθεραπεύτρια Emmy van Deurzen, περιελάμβανε ολοκληρωμένη και εξειδικευμένη εκπαίδευση στο υπαρξιακό μοντέλο ψυχοθεραπείας,  εκατοντάδες ώρες εποπτευόμενης κλινικής άσκησης, προσωπική θεραπεία, κλινική εποπτεία, εκπαίδευση στην κλινική εποπτεία και έρευνα σύμφωνα με τα κριτήρια της βρετανικής ψυχολογικής εταιρείας (BPS accredited) και του συμβουλίου επαγγελμάτων υγείας και φροντίδας της Μεγάλης Βρετανίας (HCPC). Η διατριβή που εκπονήθηκε στα πλαίσια του παραπάνω προγράμματος και βραβεύτηκε από το συνέδριο έρευνας του ίδιου πανεπιστημίου (2021) είχε τίτλο: “Η αναζήτηση νοήματος κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, μια ερμηνευτική φαινομενολογική μελέτη σε υψηλού μορφωτικού επιπέδου άνεργους, νέους Έλληνες επαγγελματίες”.

Από τότε, το ερευνητικό μου ενδιαφέρον συνεχίζει να εστιάζει, μεταξύ άλλων, στην αναζήτηση και δημιουργία νοήματος (ειδικά σε περιόδους οικονομικών και κοινωνικών κρίσεων), την διερεύνηση και διατήρηση της αυθεντικότητας με στόχο την ευημερία και την επίδραση της υπαρξιακής φιλοσοφίας και σκέψης ως μέσο ωρίμανσης του ατόμου στην ψυχοθεραπευτική διαδικασία.

Όσον αφορά τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες από τον Ιούλιο του 2013 έως σήμερα εργάζομαι ως ψυχολόγος στο δικό μου ιδιωτικό γραφείο στον Πειραιά.

Τον Οκτώβριο του 2015 επεκτείνω τις υπηρεσίες μου οργανώνοντας το κέντρο στήριξης και εξέλιξης «Λόγος Ύπαρξης» το οποίο εξειδικεύεται στις θεραπείες που αφορούν το παιδί (ψυχοθεραπεία, λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ειδική αγωγή) υποστηρίζοντας παράλληλα τους γονείς και τους συγγενείς τους μέσω των διαδικασιών της συμβουλευτικής και της ψυχοθεραπείας. Στο ίδιο κέντρο, εκπονούμε ερευνητικό έργο καθώς προσφέρουμε εκπαιδευτικές και εποπτικές υπηρεσίες σε ψυχολόγους και άλλους επαγγελματίες υγείας και εκπαίδευσης.

Από τον Ιανουάριο του 2016 έως τον Δεκέμβριο του 2019,  προσέφερα διδακτικό  έργο στα προγράμματα ψυχικής και κοινοτικής υγείας του κέντρου δια βίου μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, εκπαιδεύοντας και εποπτεύοντας σπουδαστές στις ενότητες  “παιδοψυχολογία & παιδοψυχιατρική”, “συμβουλευτική & προπονητική ζωής”, “δικαστική ψυχολογία & εγκληματολογία” και “εκπαίδευση στην ειδική αγωγή για εκπαιδευτικούς – συνοδούς παράλληλης στήριξης”.

Από τον Μάιο του 2016 εως τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους υπήρξα εξωτερικός συνεργάτης στο εργαστήριο εφαρμοσμένης οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του τμήματος οικονομικών επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διδάσκοντας μαθήματα της ενότητας συμβουλευτικής του προγράμματος συνεχιζόμενης κατάρτισης με τίτλο “οικονομία και κοινωνία”.

Από τον Οκτώβρη του 2017 εως τον Σεπτέμβρη του 2018 διατέλεσα χρέη λέκτορα με γνωστικά αντικείμενα την βιολογική ψυχολογία και την μεθοδολογία της έρευνας στο προπτυχιακό πρόγραμμα ψυχολογίας που προσφέρει το Aegean College της Αθήνας σε συνεργασία με το Canterbury Christ Church University της Αγγλίας.

Από τον Οκτώβρη του 2020 εως τον Σεπτέμβρη του 2022 εργάστηκα ως λέκτορας στην ψυχολογία και την εκπαίδευση στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με γνωστικό αντικείμενο την αναπτυξιακή ψυχολογία στο προπτυχιακό προγράμματα σπουδών πρώιμης παιδικής ηλικίας εγκεκριμένο από το University of East London της Αγγλίας.

Από τον Σεπτέμβρη του 2022 ανήκω στο εκπαιδευτικό δυναμικό του New School of Psychotherapy and Counselling του Λονδίνου, συνεργατικού ινστιτούτου του Πανεπιστημίου Middlesex, στο οποίο διδάσκω ποιοτικές μεθόδους έρευνας καθώς επίσης διατελώ χρέη κλινικού και ερευνητικού επόπτη στα διδακτορικά προγράμματα συμβουλευτικής ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας (DCPsych & DProf).

Είμαι τακτικό μέλος του συλλόγου Ελλήνων ψυχολόγων (ΣΕΨ) με ευρωπαική πιστοποίηση EuroPsy, συνεργατικό μέλος (CPsychol, AFBPsS)  της βρετανικής ψυχολογικής εταιρείας (BPS), κλινικό μέλος του συμβουλίου ψυχοθεραπείας στο Ηνωμένο Βασίλειο (UKCP), του βρετανικού συλλόγου για την πανεπιστημιακή ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική (UPCA) καθώς επίσης διεθνές μέλος της εταιρείας υπαρξιακής ανάλυσης (SEA) και μέλος της ομοσπονδίας για την υπαρξιακή θεραπεία στην Ευρώπη (FETE).

Κατέχω ελληνική άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου από την νομαρχία Πειραιά (τμήμα επαγγελμάτων υγείας) και βρετανική άδεια από το health & care  professions council (HCPC registered).